Oaza mira, lepote i prirodnog bogatstva u srcu Srbije: Skriveno izletište idealno je za vikend odmor (VIDEO)
Izletište Grza, Foto: Printscreen / Youtube / Lutajuci Putnik

Krase ga 2 smaragdna jezera

Oaza mira, lepote i prirodnog bogatstva u srcu Srbije: Skriveno izletište idealno je za vikend odmor (VIDEO)

Nadomak Paraćina nalazi se izletište Grza

Objavljeno:

U srcu Srbije, nedaleko od Paraćina, smešteno je izletište Grza, pravo prirodno čudo koje oduševljava sve posetioce svojim prelepim pejzažima i raznovrsnim sadržajima za uživanje. Grza je jedno od mesta koja nude savršeni beg od svakodnevnog stresa i gradske buke, a istovremeno pruža oazu mira, lepote i prirodnog bogatstva.

Do skoro je ovo izletište bilo poznato samo lokalnom stanovništvu, ali sada sve više privlači ljude iz cele Srbije. Reka Grza je glavna atrakcija ovog izletišta. Voda je kristalno čista, pa nije ni čudo što ovaj skriveni dragulj postaje sve popularnija destinacija za odmor, kupanje, ali i ribolov. Reka je okružena bujnom vegetacijom i stazama koje omogućavaju posetiocima da istraže ovo divno područje. Osim što je savršena za opuštanje, Grza je i odlična za ljubitelje fotografije, jer nudi brojne slikovite prizore.

1 / 3 Foto: Printscreen / Youtube / Lutajuci Putnik

Prostor oko izvora je uređen mostovima i klupama, a nedaleko se nalazi i pećina. S obzirom da je izletište lepo uređeno, mnogi odlučuju da ovde provedu vikend sa prijateljima ili organizuju porodični piknik. Iako je voda hladna, pored reke postoji uređeno kupalište, pa oni malo hrabriji mogu i da se osveže u njoj tokom toplih, letnjih dana.

Reka duga 23 kilometra

Reka izvire u podnožju planine Južni Kučaj, a duga je 23 kilometra. Takođe, reka stvara dva jezerceta plavo-zelene boje, dok je voda kristalno čista. Takođe, iznad izletišta postoje dva vidikovca, tako da možete da uživate i u očaravajućem pogledu na prirodu koja okružuje Grzu.

@srbijuupoznaj Врело Грзе је излетиште код Параћина које је до скоро било посећено углавном од стране локалног становништа, али због своје лепоте све више привлачи посетиоце из целе Србије. Излетиште Грза се налази 18 км од Параћина. Аутор видеа: @bobica_jo 📽 Видео едит: @srbiju_upoznaj 🧑‍💻 #paracin #grza ♬ original sound - srbiju_upoznaj

Smeštaj za nešto više od 2.000 dinara

Kako smo pronašli, ukoliko se odlučite da ovde provedete vikend ili koji dan više, smeštaj u obližnjem Paraćinu možete da pronađete za 2.300 dinara za dve osobe po noćenju. Ako se odlučite da se u ovoj oazi mira opustite sami, smeštaj će vas koštati samo 1.700 dinara.

Bonus video:

02:01

ARAPI I RUSI OTKRILI ATOMSKU BANJU! Strani turisti dolaze na lečenje u Srbiju: Bratski ste narod, ovo je pravo blago!

(Espreso / Mondo / Prenela.: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.